حجم۴۰ میلیارد دلاری بازار پوشاک ایران

سیدهوشنگ قادریان در برنامه «چالش» رادیو اقتصاد افزود: عرضه و تقاضا مقوله قاچاق را در جامعه ایجاب می کند اگر مردم به مزایای مصرف مصنوعات بطور اعم و بطور اخص منسوجات و پوشاک داخلی آگاه باشند بدون شک کالای تولید داخل را بر اجناس خارجی به ویژه قاچاق ترجیح می دهند.

وی همچنین اظهارداشت: صنعت نساجی و پوشاک ازظرفیت اشتغال زایی بالایی نسبت به سایر شاخه های صنعتی برخوردار است.

مدیرکل سابق دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: این صنعت علاوه بر اشتغال در بحث ارزآوری، توسعه صادرات غیر نفتی، پویایی تولید و رشد اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: ورود کالای قاچاق به کشور جدا از خروج ارز، تعطیلی کارخانجات، افزایش نرخ بیکاری و بسیاری موارد دیگر در بحث نفوذ فرهنگ بیگانه به داخل هم بسیار نقش آفرین است.

قادریان در ادامه ضمن اشاره به سهم شش میلیارد دلاری قاچاق پوشاک در کشور اظهارداشت: نیم از نیاز نساجی و پوشاک مملکت اعم از کیف، کفش، کلاه و غیره در حال حاضر بصورت داخلی تولید می شود.

وی به رادیو اقتصاد توضیح داد: این در حالیکه می توان ۵۰ درصد سهم تولیدات داخلی پوشاک فعلی را با افزایش راندمان ، ارتقای کیفیت و طراحی مناسب به بیش از ۹۰ درصد رساند.

مدیرکل سابق دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: براساس آمارهای جهانی ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی هرکشوری مصروف خرید منسوجات و پوشاک می شود.

وی در ادامه حجم بازار نساجی و پوشاک ایران را بیش از ۴۰ میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: هم اکنون از این میزان ۲,۶ میلیارد دلار از طریق قاچاق، ۲۰ میلیارد دلار تولید داخلی و بقیه بصورت رسمی وارد مملکت می شود.

قادریان در بخش دیگری از سخنان خود تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه را نابرابر دانست و اظهارداشت: انعقاد این تعرفه که بیش از دو دهه پشت درب های وزارت صنایع و معادن معطل مانده بود ناگهان بدون اطلاع و مشورت گرفتن از کارشناسان خبره اقدام به امضا شد.

وی همچنین با بیان اینکه در قرارداد ترجیحی تهاتر باید بینابین و منافع برد- برد باشد، یادآورشد: هم اکنون در قالب این قرارداد مواد خام کشور به ترکیه صادر ودر برابر کالاهای تکمیل شده به ایران وارد می شود.

برنامه «چالش» کاری از گروه صنعت و بازرگانی شبکه تخصصی رادیو اقتصاد است که از شنبه، دوشنبه و چهارشنبه هرهفته ساعت ۱۵ به مدت ۹۰ دقیقه به تهیه کنندگی « سید وحید موسوی، الهام مصطفوی، حمیده سلطانی » با هدف تضارب آرا و نظرهای متفاوت و گاهی اوقات متضاد میان کارشناسان و مسئولان نهادها، سازمان‌ها و بخش‌های مختلف با موضوعات مختلف کسب و کار، کشاورزی، صنعت، بازرگانی، اقتصادی و جامعه بر روی موج اف ام ردیف ۹۸ مگاهرتز قرار می‌گیرد و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند.

بازگشت به اخبار